Saturday 9 October 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού νίκης «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» για τις Περιφερειακές Εκλογές 2010, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.
Το μεγαλόπνοο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα ονόματα-έκπληξη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα σε αντίστοιχες συνεντεύξεις Τύπου, που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των τριών νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους ενημέρωσης έχουν ορισθεί να ξεκινήσουν από την Πάτρα (ώρα 10.00, στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και θα συνεχιστούν στο Αγρίνιο (ώρα 13.00) και στον Πύργο (ώρα 18.00).

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, η «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» δεν είναι ένα ακόμα κομματικό ψηφοδέλτιο, όπως όλα τα υπόλοιπα που κατεβαίνουν στην εκλογική κονίστρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , αλλά ένα αμιγώς κοινωνικό ψηφοδέλτιο: «Πρόκειται για έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό στον οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά και κοινωνικές καταβολές. Μέσα από την πλουραλιστική σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, καταγράφονται όλες οι πολιτικές τάσεις, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες, ενώ εκπροσωπούνται όλοι οι νομοί και οι περιοχές, με έμφαση μάλιστα στις γυναίκες.
Μοναδική επιδίωξή μας είναι να ανθίσουμε την ελπίδα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από αξιόπιστες προτάσεις και συγκεκριμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα, που στόχευση έχει την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι εκλογές για το Μνημόνιο, δεν μας απασχολεί, ούτε επιδιώκουμε την καταγραφή κομματικών ποσοστών.
Αποκλειστικός στόχος μας είναι αρχικά η είσοδος στον δεύτερο γύρο και ακολούθως η μεγάλη νίκη στις επαναληπτικές εκλογές. Η παρουσία του συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», παραμένει έξω από τα κομματικά στεγανά και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη των αυτοδιοκητικών εκλογών 2010 σε ολόκληρη την χώρα!».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος στην τρινακρία, το πρωτότυπο έμβλημα του συνδυασμού, το οποίο και έχει αρχαιοελληνικές καταβολές: «Είναι ένα σύμβολο που μας εμπνέει και αποτελεί πυξίδα πολιτικής συμπεριφοράς» σημείωσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να συμπληρώσει: «Μέσα από τις τρεις πτυχές του, συμβολίζεται η ισοτιμία των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που συνθέτουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η πλήρης αρμονία στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και η ελικοειδής εξέλιξη που εγγυάται το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Παράλληλα, μέσα από τον συνειρμικό κυματισμό που προκαλεί η κίνησή του, σημειολογικά συμβολίζεται η θάλασσα, που είναι ο μεγάλος βατήρας ανάπτυξης της Περιφέρειας και ο ομφάλιος λώρος που ενώνει τους τρεις νομούς».

Τέλος ο κ. Χρυσανθακόπουλος ανακοίνωσε ότι ως εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», ορίστηκε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

No comments:

Post a Comment