Thursday 7 October 2010

Δελτίο Τύπου: ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς παρατηρείται το φαινόμενο των σχολικών καταλήψεων. Κάποιες μειοψηφίες μαθητών καθοδηγούμενες από εξωσχολικά κέντρα κλείνουν τα σχολεία εμποδίζοντας την μόρφωση και την πρόοδο των υπολοίπων μαθητών. Κέντρα τα οποία θέλουν την διάλυση των σχολείων και την μετατροπή των μαθητών σε επαγγελματίες διαδηλωτές προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα πραγματοποιώντας ένα ιδεολογικό παιδoμάζωμα. Παρατηρείται δε το οξύμωρο να κλείνουν τα παιδιά τα σχολεία όπου η μάθηση παρέχεται δωρεάν και να πηγαίνουν μετά στα φροντιστήρια έναντι αδράς αμοιβής. Αν δεν είναι αυτό τραγελαφικό είναι οπωσδήποτε έξω από κάθε λογική.

Ποιοι θέλουν κλειστά τα σχολεία ;
Ποιοι θέλουν αμόρφωτους και κατά συνέπεια ευάλωτους και εύκολα χειραγωγήσιμους τους μαθητές και μελλοντικούς ενήλικους πολίτες ;
Ποιοι στέλνουν στα τάρταρα την Ελληνική παιδεία ;
Ποιοι διαλύουν το μέλλον των παιδιών ;

Στα υπό κατάληψη σχολεία λαμβάνουν χώρα κλοπές και υλικές ζημιές. Άραγε αυτά θα τα αποζημιώσουν τα μέλη των δεκαπενταμελών, όποιοι αποφάσισαν την κατάληψη ή όλοι οι υπόλοιποι που διαφωνούν με τις καταλήψεις; Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους τα παιδιά και οι γονείς τους, οι οποίοι παρατηρούν αμέτοχοι, ότι οι καταλήψεις ουσιαστικά βλάπτουν τους ίδιους μιας και τα παιδιά των εύπορων οικογενειών στρέφονται στα ιδιωτικά σχολεία όπου δεν υπάρχουν καταλήψεις και ουσιαστικά αποκτούν προβάδισμα. Όσοι θέλουν κλειστά τα σχολεία είναι εγκληματίες κατά της Ελληνικής νεολαίας.

Η Ν.Ε Αχαίας του ΛΑ.Ο.Σ καλεί την Ελληνική πολιτεία να επέμβει και να ρίξει άπλετο φως σε αυτές τις περίεργες καταλήψεις που στόχο έχουν ένα σκοτεινό μέλλον για την Ελληνική νεολαία και να προστατέψει την πλειοψηφία των μαθητών που θέλει τα σχολεία ανοικτά.

No comments:

Post a Comment